Kako zaščititi vaš novi telefon?

Ste kupili nov pametni telefon, katerim cena vsako leto raste v nebo in bi ga radi zaščitili pred morebitnimi poškodbami?

V spodnjem članku vam bom predstavil tri najbolj ključne dodatke za maksimalno zaščito vašega pametnega telefona in čim daljšo življenjsko dobo.

Ovitek za telefon

Ovitek za telefon je prvi, najcenejši in najbolj osnovni ključni dodatek za vaš pametni telefon. Zaščitni ovitek za telefon ima več namenov in funkcij, spodaj pa vam bom opisal nekaj glavnih razlogov, zakaj kupiti ovitek za telefon:

  1. Zaščita pred poškodbami: Ovitek za telefon ščiti vaš telefon pred poškodbami, kot so praske, ki nastanejo po navadi zaradi drugih predmetov v žepu ali torbici in udarci, ki so posledica padcev telefona.
  2. Podaljša življenjsko doba telefona: Ovitek za telefon s tem ko ščiti vaš telefon pred udarci in praskami poskrbi tudi za daljšo življenjsko dobo telefona. Prav tako pa bo telefon pa nekaj letih uporabe še vedno izgledal kot nov.
  3. Zaščita pred umazanijo in prahom: Ovitek za telefon preprečuje, da bi se umazanija in prah nabirali v notranjosti vašega telefona.
  4. Stilski dodatek: Ovitki za telefon so na voljo v vseh možnih barvah, vzorcih in slogih, kar omogoča, da svoj telefon osebnostno prilagodite in ga naredite bolj privlačnega.
  5. Izboljšan oprijem telefona: Ovitek za telefon izboljša oprijem vašega telefona, saj so le te po večini narejeni iz nedrsečih materialov kot sta guma in silikon. Dober oprijem telefona lahko prepreči zdrs in posledično padec telefona.
Ovitki za telefone različnih barv in motivov.

Vse te prednosti dokazujejo, da je uporaba zaščitnega ovitka za telefon zelo priporočljiva, saj lahko pomaga zaščititi vaš telefon in podaljšati njegovo življenjsko dobo.

Zelo priporočljivo je imeti več ovitkov, saj na trgu dobite ovitke za različne priložnosti in potrebe. Tako obstajajo klasični ovitki (prozorni, barvni in z motivi) ki so lepi in telefonu ohranijo prvotno obliko. Tako ovitki so idealni za vsakdan. Lahko pa kupite tudi robustne ovitke za šport ali delo zunaj, vodotesne ovitke za takrat, ko ste na plaži ali bazenu in ovitke za okoli pasu, če nimate prostih žepov ali torbice.

Zaščitno steklo za telefon

Drugi ključni dodatek za vaš mobilni telefon je zaščitno steklo. Zaščitno steklo je po navadi malce dražji od ovitka ampak z razlogom, saj ščiti zaslon, ki je najdražja stran vaše naprave.

Zaščitno steklo deluje kot dodatna plast zaščite za zaslon vašega mobilnega telefona. Pogosto je izdelano iz kaljenega stekla, ki je odporno na praske, udarce in druge oblike poškodb.

Če se vaš telefon dotakne trde površine ali ga pade na tla, lahko zaščitno steklo prevzame udarec namesto zaslona telefona. Tako lahko prepreči morebitne poškodbe ali razpoke na vašem telefonu, ki bi lahko vplivale na njegovo delovanje ali celo povzročile okvaro.

Zaščitna stekla Chameleon

Poleg tega ima zaščitno steklo še druge prednosti. Prvič, ohranja jasnost in kakovost zaslona vašega mobilnega telefona. Zaščitno steklo ima namreč visoko prepustnost svetlobe, kar pomeni, da ne vpliva na kakovost in jasnost zaslona. Tako lahko brez težav uživate v svojih najljubših filmih, fotografijah ali igrah na vašem mobilnem telefonu.

Drugič, zaščitno steklo lahko zmanjša moteče odseve na zaslonu vašega mobilnega telefona. To je zlasti uporabno v svetlih okoljih, na primer na sončni svetlobi, kjer so odsevi še posebej moteči. Zaščitno steklo lahko zmanjša odseve in vam tako omogoči boljšo vidljivost zaslona.

Zaščitno steklo je enostavno namestiti in lahko ga sami namestite na vaš mobilni telefon. Obstaja veliko različnih vrst zaščitnih stekel, ki se prilegajo različnim modelom mobilnih telefonov.

Vse vsebine in podatki, ki jih hranimo na svojem mobilnem telefonu so nam dragoceni in si ne želimo, da bi jih izgubili. Zaščitno steklo za telefon je tako pametna in preprosta rešitev, ki vam lahko prihrani veliko težav in stroškov.

Polnilec za telefon

Tretji in zadnji ključni dodatek za vaš mobilni telefon je polnilec za telefon, saj vam izbira napačnega polnilca za telefon lahko znatno skrajša življenjsko dobo naprave.

Kupovanje novega mobilnega telefona lahko danes predstavlja pravo nalogo, saj proizvajalci telefona pogosto ne vključijo polnilca v embalažo telefona. To pomeni, da boste morali kupiti polnilni adapter, ki je združljiv z vašim telefonom. Poleg tega pa lahko izbira pravega polnilca za vaš mobilni telefon bistveno vpliva na hitrost polnjenja in življenjsko dobo baterije vašega telefona.

Hitri polnilec za telefon Chameleon za vse nove modele telefonov

Pri izbiri polnilca za vaš telefon je pomembno upoštevati več dejavnikov. Prvi in najpomembnejši je, da polnilni adapter ustreza specifikacijam vašega mobilnega telefona. To pomeni, da morate preveriti, kakšen tip polnilca potrebuje vaš telefon, in sicer ali potrebuje USB-C, Micro-USB ali Lightning konektor.

Prav tako morate paziti na moč polnilca, saj nekateri telefoni podpirajo hitro polnjenje, za kar pa potrebujejo poseben polnilni adapter.

Poleg ustreznosti in moči polnilca, je pomembno upoštevati tudi njegovo kakovost. Slaba kakovost polnilca lahko namreč negativno vpliva na življenjsko dobo baterije vašega telefona in celo povzroči poškodbe. Pri nakupu polnilca za telefon zato izbirajte med zanesljivimi proizvajalci in se izogibajte neznanim ali poceni alternativam.

Ker ima danes skoraj vsak mobilni telefon drugačen polnilni priključek, je lahko nakup polnilca za telefon zahteven in zamuden. Polnilec za telefon pa lahko olajša ta proces. Gre za polnilni adapter, ki ima več različnih priključkov, ki so združljivi z različnimi tipi mobilnih telefonov. To pomeni, da lahko en sam polnilec uporabljate za polnjenje več različnih naprav, kar je priročno za družine ali skupine prijateljev, ki imajo različne tipe mobilnih telefonov.

Polnilec za telefon je tako odličen dodatek za vsakogar, ki želi prihraniti čas in denar pri nakupu polnilcev za mobilne telefone. Poleg tega pa lahko zagotovi tudi optimalno polnjenje vašega telefona, saj so polnilci običajno kakovostni in zanesljivi.

Preberite si tudi:
Nosite ovitek za telefon za zaščito telefona ali le kot modni dodatek?
Nasveti kako očistiti umazan ovitek za telefon.
Kratka zgodovina etuijev za mobilne telefone.

Related Post