Nasveti kako očistiti umazan ovitek za telefon

Vsi vemo, da ovitki in torbice za telefone sčasoma postanejo umazani, rumeni in tako izgubijo prvoten videz. Poleg tega pa je vaš telefon in z njim ovitek zabaviščni park za mikrobe in bakterije, saj prenaša 10-krat več mikrobov, kot na primer straniščna školjka. Tukaj je opisano, kako lahko očistite vašo porumenelo torbico ali ovitek za telefon.

Kako očistiti ovitek za telefon iz plastike ali gume

čiščenje ovitka za telefon

Plastika in silikonska guma sta zelo priljubljena materiala za zaščito telefona, oba nudita izjemno vzdržljivost, prilagodljivost in površino, ki jo je enostavno čistiti. Za razliko od usnjene torbice lahko precej dobro prenese madeže in umazanijo ter se očisti skoraj brez napora.

Za začetek si pripravite vodno raztopino z dodatkom mila za pomivanje posode. Nato postavite ohišje telefona v posodo, pustite v raztopini nekaj minut in ga temeljito očistite. Če so robovi, vogali ali špranje na ohišju telefona še posebej umazani, lahko naredite tudi pasto iz sode bikarbone in kisa ter jo zdrgnete v te predele z zobno ščetko. Ko odstranite odvečno umazanijo iz ovitka, ga temeljito sperite pod hladno vodo. Nato ohišje telefona osušite z nežno neabrazivno krpo. To bo preprečilo nabiranje vlaken na gumijastem materialu. Imate še vedno madeže? Krpo navlažite z izopropilnim alkoholom in obrišite umazano območje. Zdaj mora biti vaš gumijasti ovitek za telefon čist! Na enak način lahko očistite tudi druge silikonske ali gumirane mobilne dodatke, kot so na primer: pasovi za ure, silikonska držala…

Zgornji postopek morda ne bo popolnoma očistil prozornih ovitkov za telefon, zato imate spodaj opisan še en malce drugačen način čiščenja.

Kako očistiti PROZOREN ovitek za telefon iz plastike ali gume

Pripravite si posodo in vanjo dajte navaden robček. V posodo dodajte eno žlico detergenta za pranje perila v prahu in zalijte z vodo do polovice posode. Malo premešajte in dodajte v posodo še robček ali dva. Nato dodajte v posodo žlico alkoholnega kisa in ponovno premešajte. V posodo lahko sedaj damo ovitek in ga pustimo 5 minut v mešanici. Po petih minutah v mešanico dodamo še žlico razredčila za barvo, dobro premešamo, tako da je ovitek prekrit z robčkom. Pustimo delovati od 20 do 30 minut, nato pa ga vzamemo iz mešanice in ga osušimo. Če želite gumiranemu ovitku vrniti nekaj sijaja, lahko po sušenju nanj nanesete nekaj nežnega sredstva za poliranje. Na spodnji povezavi si oglejte še video posnetek za lažje čiščenje (vir 1): https://youtu.be/rQckSlMZKHE

Kako očistiti usnjen ovitek za telefon

Čiščenje usnjenega ovitka za telefon se precej razlikuje od običajnega plastičnega ali gumiranega ovitka za telefon. Če torej želite očistiti usnjeno torbico za telefon, naredite naslednje:

Prvo pravilo pri čiščenju usnjenega ovitka za telefon je, da nikoli ne nanašate tekočine neposredno na ovitek. Usnje je zelo porozno in ga čistite samo z vlažno krpo – nikoli z mokro! Drugo pravilo za čiščenje usnja je, da je čistilna raztopina preprosta. Vsaka barvana ali obarvana čistilna raztopina bo umazala usnje, zato se držite blagega mila za roke, ki je enako nežno do usnjene torbice kot do vaše kože.

Zmešajte malo mila za roke v skledo z vodo, nato pa potopite in ožemite krpo iz mikrovlaken, da ni namočena. Nato obrišite usnjeno torbico z vlažno krpo. Za pravilno sušenje usnjene torbice za telefon odstranite odvečno vodo z drugo suho krpo. Če pustite svojo usnjeno torbico za telefon na soncu ali opazite, da ni tako mehka, kot je bila nekoč, jo namažite z balzamom za usnje, da bo spet svileno mehka. Na enak način lahko očistite tudi usnjene pasove za pametne ure in druge usnjene mobilne dodatke.

VIRI: (1) – Youtube video: How to Clean Yellowness of Transparent Mobile Cover | Clean Silicon Cover at Home

Preberite si še:

Related Post