Kratka zgodovina etuijev za mobilne telefone

Leto 1996: Prenosna torbica za telefon Motorola

S tem ko so mobilni telefoni postajali vse manjši in vse bolj priljubljeni, so se začele pojavljati tudi torbice za mobilne telefone.

Motorola MR20, izdana leta 1996, je bila majhna, črna, usnjena torbico s prozorno, upogljivo plastiko nad tipkovnico in zaslonom. To je uporabniku omogočilo tipkanje in klicanje, ne da bi morali vzeti telefon iz etuija. Za razliko od današnjih ovitkov za telefon, ki se prilagajajo obliki telefona, je bila torbica Motorola bolj podobna majhni ženski torbici. Torbica je imela vključeno celo zanko, da ste jo lahko nosili okoli zapestja ali privezali na zanko za pas.

Leto 2000: Etui za na pas za različne telefone

Večina nas je že videla moške srednjih let s pametnim telefonom, pritrjenim z zanko za na pas, na enak način, kot bi lahko nosili žepni nož.

Čeprav tovrstni ovitki za telefon nikoli niso povsem postali norma, so svoje občinstvo začeli iskati na prelomu tisočletja kot priročen in alternativni način za nošenje telefona.

Leto 2002: Novi ovitki za telefon – taki kot jih poznamo danes

Na prelomu tisočletja so postali mobilni telefoni vse bolj dostopni in začelo jih je uporabljati vse več mladih.

S spreminjanjem vloge mobilnih telefonov so se spreminjali tudi njihovi ovitki. Usnjene etuije za telefone iz devetdesetih let prejšnjega stoletja so zamenjali vsestranski etuiji. Ti ovitki so zagotavljali malo zaščite ali funkcionalnosti, vendar so omogočali, da je telefon odražal osebni slog lastnika.

Leto 2023: Današnji ovitki za mobilne telefone

Ker so mobilni telefoni postali bolj bistveni v našem življenju, se je spremenila tudi potreba po etuiju za telefon.

Ker so danes telefoni izdelani iz dragih in včasih krhkih materialov, mora ovitek nuditi kvalitetno zaščito in hkrati tudi lepo izgledati. Današnji etuiji so večinoma izdelani iz trpežne gume, visokokakovostnega usnja in gladkega silikona. Biti brez ovitka za telefon je dandanes tvegan in drag posel!

Preberite si še:

Nasveti kako očistiti umazan ovitek za telefon

Nosite ovitek za telefon za zaščito telefona ali le kot modni dodatek?

Related Post