Hospitality TV v zdravstvu – Uporaba tehnologije IPTV je več kot samo televizija 8.6.2018

Hospitality TV v zdravstvu – Uporaba tehnologije IPTV je več kot samo televizija

Praktično vsi smo že doma kdaj uporabili neko obliko IPTV doma. Bodisi pri našem ponudniku storitev ali pa z uporabo katere izmed naročnin, kot sta Netflix* in Amazon Prime*. Zdaj si predstavljajte uporabo te iste tehnologije za zagotavljanje bolnišničnih storitev. Tudi neposredno v bolniški postelji, vključno z enakimi storitvami in zabavnimi vsebinami, ki jih imajo na voljo doma. Čas v bolnišnici ponavadi ni prijeten. No, razen če greš na obisk v eno od tistih bolnišnic, da te “pomladi”. Zdaj bolnišnice poskušajo ustvarjati izkušnje pacientov, ki se odraža z dobavo informacij in zabavo, kot jim je na voljo tudi doma. Vsaka bolnišnična postelja ima lahko na voljo lastno prilagojeno vsebino, z lastnimi naročninami. Z uporabo IPTV in Hospitality TV v zdravstvu, lahko televizor pacientom zagotovi osebni razpored programov, splošne bolnišnične informacije in celo programe za usposabljanje, ki bodo odvisnikom pomagali pri odvajanju.

Hospitality TV v zdravstvu
Hospitality TV v zdravstvu – Uporaba tehnologije IPTV je več kot samo televizija…

Bolnišnice so pod velikim pritiskom, da zagotovijo odlično zdravstveno storitev za svoje paciente in bolnike. Hkrati pa morajo ohraniti stroške v okviru letnih proračunov. S sodobnim informacijskim sistemom, ki temelji na osnovi programske opreme IPTV, lahko bolnišnice zmanjšajo operativne stroške. Izboljšajo lahko tudi učinkovitost zaposlenih in še povečajo zadovoljstvo bolnikov.

Nekaj ključnih vprašanj za zdravstveno industrijo ter kako lahko IPTV in sodoben informacijski sistem, pomagata pri reševanju vedno spreminjajočih se zahtev
Prednosti, ki jih prinaša uporaba Hospitality TV v zdravstvu pacientom in bolnikom

Obveščanje pacientov je pomembna naloga za vsako bolnišnico. Zagotavljanje natančnih in jasnih informacij o njihovem zdravljenju in izobraževanju o njihovi bolezni, skrbi za udobje in občutek varnosti. Uporaba Hospitality TV v zdravstvu in tehnologije IPTV, lahko pacientom priskrbi jasne in pravočasne informacije o boleznih in nadaljnjih korakih v postopku zdravljenja. Hospitality TV v zdravstvu omogoča pacientom tudi splošne informacije in boljše razumevanje v procesu zdravljenja in naravi bolezni.

Pomembna prednost IPTV sistemov je tudi večjezična podpora uporabniškega vmesnika na televizorju in dinamično spreminjate informacij, ki so pomembne za vsakega posameznega bolnika. Prožnost IPTV sistema omogoča hitro spreminjanje tudi drugih področij, kot so strani z informacijami, elektronski programski vodnik in digitalno označevanje.

Nekateri bolniki pa samo želijo pritiskati gumbe in gledati televizijo. Sistem IPTV omogoča gledanje televizijskih programov in videa na zahtevo. Bolnikom je tako na voljo takojšnja zabava, zamudili pa ne bodo niti svojih najljubših oddaj. Pacienti lahko svoje video vsebine iz USB ključa ali mobilne naprave, predvajajo neposredno na bolnišničnem Smart TV. Poleg tega pa je omogočena tudi uporaba socialnih aplikacij, ki tudi v med bivanjem v bolnišnici bolnikom omogoča , da ostanejo v stiku s svojimi prijatelji in družino.

Drug korak k izboljšanju zdravstvenih storitev za paciente je, da se jim zagotovi bolj osebno storitev, z informacijami o medicinski ekipi, zdravniku in medicinskih sestrah, ki so v določenem trenutku na delovnem mestu. In to s slikami in kontaktnimi informacijami, neposredno na televiziji. Zdravstveno osebje lahko celo pošilja obvestila na televizor določenemu pacientu. Poleg tega lahko pacienti zlahka naročijo nekatere storitve, kot je naročilo skodelice vode ali pa pokličejo medicinsko sestro, neposredno preko televizorja.

Prednosti, ki jih prinaša uporaba Hospitality TV v zdravstvu zdravstvenim ustanovam

Obstoječi televizijski sistemi v bolnišnicah so ponavadi tradicionalni sistemi kabelske televizije in običajno temeljijo na koaksialni infrastrukturi. Takšni sistemi potrebujejo več prostora in energije, na njih je težko odpraviti težave in ne omogočajo prilagojenosti posameznemu pacientu. Sistemi IPTV zahtevajo majhno število strežnikov, s čimer se zelo zmanjša tudi poraba energije.

Poleg tega je sistem IPTV veliko lažje vzdrževati. Nadzor celotnega sistema poteka iz ene lokacije in omogoča enostavno spremljanje in zagotavljanje stabilne storitve. Vse naprave v sistemu (Smart TV in STB) se krmilijo z osrednje lokacije.

Druga pomembna točka, iz bolnišnične perspektive, je prihranek časa osebja in posledično njihovo bolj učinkovito delo. Na primer, ko pacient pokliče medicinsko sestro (s pomočjo sistemoma IPTV), lahko takoj tudi identificira vrsto klica (ali potrebuje vodo, potrebuje zdravilo za lajšanje bolečin…).

Splošne prednosti uporabe IPTV v zdravstvu

Hospitality TV in IPTV v zdravstvu, mora imeti nekaj posebnih značilnosti in skladnosti. Oprema mora zagotavljati delovanje brez motenj, naprave morajo biti prijazne za uporabo in jomogočati enostavno čiščenje. V bolnišničnem okolju je pomembno imeti standardno zasnovan sistem, z jasno osredotočenostjo na bolnike. Daljinski upravljalniki morajo biti odporni proti udarcem in namenjeni za dezinfekcijo. Poleg tega mora imeti sistem IPTV omogočati enostavno integracijo kateregakoli bolnišničnega informacijskega sistema.

Zdravstvena industrija je specifično okolje z veliko specifičnimi zahtevami, s poudarkom na zadovoljstvu pacientov. V primeru novih konstrukcij ali izvajanja infrastrukturnih sprememb je vsekakor smiselno upoštevati IPTV sistem za bolnišnico.

Related Post