Kakovost IPTV storitev, prednosti in slabosti IPTV ter alternativne možnosti

Kakovost IPTV storitev

Ena izmed največjih težav telekomunikacijskih operaterjev, ki sodelujejo pri IPTV je, da omejujejo širokopasovne zmogljivosti svojih dostopnih točk in združevanje omrežij. S storitvami Over-the-Top, kot je na primer Youtube*, poraba pasovne širine narašča hitreje, kot je zmogljivost omrežja. Preprosto, če ni dovolj pasovne širine, se IP paketi ne prenesejo v celoti, se izgubijo ali pa se prenesejo okvarjeni. Za slabšo kakovost IPTV storitev, se lahko ponudnik izgovarja na nezadostno količino omrežnih virov. Najpogosteje se to na televizorju pokaže kot tako imenovano “pixlanje”, slika na ekranu zamrzne ali pa je sploh ni, prihaja do degradacije zvoka in izgube interaktivnosti. To ne povzroča slabe volje samo tistim zahtevnejšim uporabnikom, pač pa slabo vpliva na kakovost izkušnje vseh uporabnikov.

Kakovost IPTV storitev
Kakovost IPTV storitev, prednosti in slabosti IPTV ter alternativne možnosti…
Prednosti in slabosti IPTV

IPTV ponuja priložnost za ekstremno personalizacijo, interaktivnost vsebin in oglaševanje. Kakovost IPTV storitev Nevron, precej presega tiste, ki jo ponujajo tradicionalne televizijske storitve. IPTV  omogoča funkcije, ki uporabnikom tradicionalne televizije niso na voljo in s tem še dodatno zagotavlja visoko kakovost IPTV storitev.

IPTV storitve morajo, za prostor v omrežju, boriti s številnimi drugimi storitvami, kot so peer-to-peer, igre na srečo in obilico storitev Over-the-Top. Nadaljnji zapleti se lahko pojavijo zaradi dinamične narave omrežnega okolja. Glavna tehnologija za dostop do IPTV so DSL omrežja. In, kot je dobro znano, na hitrost prenosa vpliva veliko zunanjih dejavnikov. To pomeni,da je upravljanje z IPTV omrežjem bistveno težje.

Kakšne pa so alternativne možnosti?

Na srečo, boljša alternativa obstaja. V zadnjih letih je industrija vložila veliko truda v razvoj standardov, nadzor dostopa in iskanje idealnih tehničnih rešitev za reševanje IPTV izzivov.

S takšnim pristopom, lahko ponudniki IPTV storitev. Na eni strani uporabnikom ponudijo širok nabor prilagojenih interaktivnih vsebin, na drugi strani pa možnost oglaševanja. To pomeni, da niso samo potrošniki tisti, ki plačujejo za premijske storitve z veliko kakovostnimi izkušnjami, Ponudniki lahko, na ta način, tudi oglaševalcem zagotovijo izjemno učinkovit in dragocen medijski prostor za propagandna sporočila.

Related Post