Višina otroške pisalne mize

Glede na to, da starše pri opremljanju otroških sob in pri nakupu pisalnih miz, v prvi vrsti seveda zanima ustrezna višina otroške pisalne mize, smo spodaj pripravili nekaj koristnih napotkov, ki vam bodo pomagali, da boste izbreali pisalno mizo, ki bo po višini primerna za vašega otroka, obenem pa jo bo otrok lahko uporabljal tudi dlje časa.

Kakšna je pravilna in ustrezna višina otroške pisalne mize?

Najbolj domača in preprosta razlaga o primerni in najbolj ustrezni višini otroške mize je ta, ki pravi, da je miza tako visoka, da ima otrok, ko se vsede zanjo, komolce, ki so naslonjeni na ročaje pisalnega stola, v pravem kotu glede na površino same pisalne mize.

oprema otroške sobe

Pravi kot komolcev pa lahko dosežemo z nastavljivo višino mize in nastavljivo višino pisarniškega stola. Zato ni potrebno preveč skrbeti zato, da bo miza že ob nakupu takšna, da bo ustrezala višini otroka, navsezadnje otrok z leti tudi raste, tako, da je najbolje, če izberete takšni višino pisalne mize, kjer lahko pravi kot komolcev dosežete v tem trenutku, miza ali stol pa imata možnost nastavljanja po višini.

Standardne višine otroških pisalnih miz se sicer začnejo že pri 75 centimetrih, moramo pa kot starši biti tudi pozorni na razlike med tem ali gre za klasično otroško pisalno mizo ali za računalniško. Računalniške mize se praviloma začnejo pri manjših višinah, klasične pisalne mize pa so lahko že v osnovi višje.

Če želite, da bo otrok pisalno mizo uporabljal dlje časa, bodite pozorni, da zraven nastavljive višine (pri dnu nogic mize), izberete tudi takšno mizo, ki jo otrok s časom lahko uporablja še za drugačne namene ali jo celo prestavlja po prostoru. Zato ne bo narobe, če izberete mizo, ki ima na nogicah montirana koleščka in preprosto takšno mizo lahko prestavi v drugi kot svoje otroške sobe.

Če je otroška soba po dimeznijah in prostoru nekoliko specifična (npr. otroška soba v mansardi), ne bo narobe, če med ponudbo miz in iskanjem primerno visoke mize za otroka, pogledate tudi k ponudnikom, ki ponujajo otroške sobe po meri. Morda se pri njih lahko dogovorite za ugodno ceno izdelave otroške pisalne mize po meri.

Preberite še: delovni kotiček za šolarja, delovni kotiček za šolarja 2

Oznake besed: Višina otroške pisalne mize

Related Post