Zdravilni pelin zdravi tudi menstrualne težave

Zdravilne rastline nam lahko pomagajo rešit marsikatero težavo ali bolečino. Nekoč so se naši stari starši samo na tak način zdravili. Nabirali so vse vrste rastlin, izdelovali razne kreme, tinkture in rešili vsako težavo. To prakticira še danes ogromno ljudi. Tudi zdravilni pelin lahko reši več težav na enkrat. Lahko ga poiščemo v naravi, mogoče ga ima tudi kdo na vrtu. Lahko pa na spletni strani Zlata ptička kupite naravno tinkturo iz sladkega pelina. To velja za tiste, ki sami ne znajo pripravit tinkture in jim je oproščeno.

Pelin spada v isto skupino, kot marjetice. Tudi marjetice so zdrave za nabirat in iz njih si lahko pripravimo čaj. Poznamo enoletni in prav tako trajnico pelina. Obe sta isti, prav tako zdravita iste tegobe. Hipokrat je rekel, da je zdravilni pelin zelo dober za ženske, saj zdravi menstrualne težave in tudi revmatizem. Če rastlino poskusimo ugotovimo, da ima zelo grenak okus. Vsebuje tudi snov, ki se imenuje tujon. Pomeni, če bi ga zaužili v večji količini je lahko strupen ne pa zdravilen. Tudi čaj ni priporočljivo, da ga dolgo uživamo. Ampak po enem tednu rednega uživanja, moramo prekinit za en čas.

Čeprav je zdravilni pelin, ni dobro, da pretiravamo z uživanjem. To velja za vse zdravilne rastline, čeprav so samo rožice iz travnika. Prav tako se moramo držati navodil, glede jemanja tinkture, ki jo kupimo. Tudi tam so določena točna navodili in ne pretiravati. Pomaga nam za imunski sistem, ki nam včasih zelo pade. Lahko ga uživamo preventivno, ampak spet ne mesec za mesecem. Med samim jemanjem je dobro narediti presledek. Tudi pomaga pri prebavnih težavah in raznih parazitih. Danes najdemo ogromno informacij na spletu, tako lahko tudi te poiščemo. Tinkturo pa vam priporočam, da naročite kar na spletni strani Zlata ptička, kjer vam res ponujajo eko tinkturo iz pelina.

Related Post