B vitamini za naše zdravje

Vsak vitamin je zelo pomemben za naš organizem. Ogromno različnih vitaminov poznamo, ampak spet je vprašanje koliko jih v resnici poznamo. Vemo, da obstaja e vitamin, prav tako k tudi b vitamin. Ampak vemo za kaj je potreben oziroma kje ga najdemo. Ta pa je že težka naloga za marsikoga. B vitamini so zelo pomembni za naše zdravje, samo mnogi ne vedo kje ga najdemo. Mogoče preveč nakladam s tem znanjem vitaminov. Samo, ko je kaj narobe z našim zdravjem, je lahko pomanjkanja kakšnega vitamina.

V tem članku se bomo posvetili vitaminu b, ki je tudi zelo pomemben v našem organizmu. Mnogi se raje poslužujejo kakšnim dodatkom, kot so razne tablete ali kapsule. B vitamini so pomembni za telesno počutje. Ne poznamo samo en b vitamin, ampak jih je kar nekaj v tej skupini, ki se med seboj razlikujejo in so za različne vrste počutja. Poznamo b1, b2, b3, b4, b5, b6, b9 in tukaj je še b12.  vsi se med seboj dopolnjujejo in imajo posebno vlogo. Kot sem že omenila, lahko si kupite razne tablete, kot vidite na spletni strani Zlata ptička. So varne za jemati, prav tako ne povzročajo nobenih težav. Zadostujejo za en mesec jemanja, to pomeni, da lahko na dan vzamete dve tableti. Čeprav je samo vitamin, ne pretiravat z jemanjem. Tudi tukaj se moramo držati nekih navodil.

Še vedno pa nisem povedala, kje se nahajajo b vitamini. Največ jih najdemo v stročnicah, ribah mleku in mlečnih izdelkih, perutninskem mesu in še v drugih prehrambnih izdelkih. Če radi uživamo stročnice ali podobne izdelke, ne rabimo dodatkov. Pomeni, da zaužijemo dovolj b vitamina, ki je pomemben za naše zdravje. Ne rabimo sedaj pretiravati in takoj iskati hrano ali dodatke po spletu. Lahko pa nekje 2 krat ali 3 krat na leto kupimo tablete in jih uživamo brez težav.

Related Post