Najboljše lokacije za poroko na Savinjskem

Najboljše lokacije za poroko na Savinjskem

O najboljših poročnih lokacijah za poroko na Savinjskem bom danes za vas pisal poročni fotograf goranvk-wedding. Po večletnih izkušnjah sem si tudi sam naredil podzavestni izbor svojih top poročnih lokacij po Sloveniji. Glede na to, da sem sploh v začetku kariere veliko fotografiral v Savinjski dolini sem se odločil, da vama danes napišem nekaj besed o tukajšnjih poročnih lokacijah. Izbral pa sem štiri lokacije, ki so mi zares pri srcu!

Vsaka ima svoje posebnosti in prednosti ampak za prav vsako od njih pa so značilna ta dejstva: profesionalnost, večletne (desetletne) izkušnje, prijazno osebje, dobra kulinarična izkušnja, edinstven ambient, možnost celovite organizacije poroke.

Sam se zavedam da je ambient poročne lokacije zelo pomemben in tudi zato so se mi te štiri tako vtisnile v spomin. Močno pa verjamem tudi v to, da ambient nikakor ni edini, ki je pomemben! To, da sta toplo sprejeta in da se vama osebje več kot 100% posveti lahko pusti še lepši vtis kot le fizična lepota lokacije. To, da imajo posluh in znajo kulinarično izkušnjo prilagoditi vama in vajinim svatom je vredno ogromno. Če si ne želita sama organizirati vsake podrobnosti poroke je tudi možnost organizacije vajinega poročnega dne zelo pomembno. Vse to pa bo združeno v poročnih lokacijah, ki so dobro organizirani in ki imajo večletne izkušnje! Nepozabne fotografske lokacije na katerih bosta lahko izvedla individualno, skupinsko in družinsko fotografiranje pa so le še češnja na vrhu torte teh izjemnih poročnih lokacij.

Vila Široko

Najboljse-lokacije-za-poroko-na-savinjskem-vila-siroko (1)

Vila Široko ima zelo zanimivo zgodovino na srečo pa se je njega novejša zgodovina v zadnjih letih zopet obrnila v pravo smer. Pred leti je ta lepotica sredi gozdička pri Šoštanju bila v lastništvu Premogovnika Velenje. Na žalost pa to ni bila en od primarnih dejavnosti podjetja in to se je čutilo na vsakem koraku. Vila res ni bila uporabljena do njenih potencialov in tako je iz leta v leto izgledala bolj žalostno. Na srečo so v podjetju z leti ugotovili, da temu prekrasnemu posestvu delajo večjo škodo kot sebi korist in so jo zato prodali.

Nov zasebni lastnik pa se je odločil, da bo iz posestva naredil lokacijo za imenitne intimne dogodke. V enega od takšnih dogodkov štejejo tudi poročne dneve. To je izjemna novica za vsak poročni par, ki si želi poroke v vili sredi gozdička. Vse od same vile do posestva okoli nje in gozdička, ki ga obdaja je naravnost pravljično. Sam sem navdušen ob vsakem obisku te prekrasne poročne lokacije. Še bolj vesel pa sem, ko se tukaj oglasim zaradi fotografiranja poroke.

V letu 2020 sem tukaj doživel eno najlepših porok v svoji karieri. V realnosti je težko opisati občutke ko se sprehajaš po takšnem biseru prežetem z zgodovino in tradicijo. Vsekakor pa vsi ti občutki izjemno pomagajo pri ustvarjanju unikatne poročne zgodbe. Ravno takšno zgodbo sem tudi ustvaril na eni najlepših porok v Vili Široko. Vse od ambienta, postrežbe, svatov in seveda tudi mladoporočencev je bilo popolno in tako se je poklopilo v popolno poročno zgodbo.

Vila Široko je popolna izbira za par, ki si želi lokacijo za poroko na Savinjskem, ki je: intima, ima ekskluzivno kulinarično izkušnjo, možnost celotne poroke na eni lokaciji, možnost prenočitve na lokaciji…

Najboljse-lokacije-za-poroko-na-savinjskem-vila-siroko (2)

Lavender Hill

Najboljse-lokacije-za-poroko-na-savinjskem-lavender-hill (1)
Lavender Hill je izjemna počitniška, poslovna in poročna lokacija nad Polzelo v Savinjski dolini. Lastnik te poročne lokacije je Dejan, ki je v njeno delovanje vložil vse svoje znanje in čas in tako ustvaril res nepozabno in idilično posest. Posest je sestavljena iz glavne hiše, kjer svojim gostom lahko pripravi tudi lokalne kulinarične dobrote, hiše z apartmaji in wellness sobami, neverjetnim bazenom, gričkom za poročni obred in poročnim skednjem. Poročni skedenj je bil postavljen točno z namenom, da lahko sprejme cca 100 ljudi. Ravno zato se boste v njem počutili popolno, ker je natančno zamišljen in ga celotnega povezuje veliko plesišče. Tudi za kuharje in postrežbo je bilo vse premišljeno postavljeno. Tako je takoj za skednjem postavljena hiška v kateri se bodo kuharji počutili več kot domače. Natakarji pa bodo imeli le nekaj korakov do vaših miz. Tako, da boste hrano dobili najbolj svežo kar bo možno!

Griček, ki ga večinoma uporabijo za poročni obred je popoln. Ravno toliko se dvignete nad posestvo, da se zdi kot, da ste le v objemu narave. S pomočjo njihove organizatorke vam bodo postavili točno takšen poročni oltar kot si ga bosta želela. Tudi za pot neveste in očeta do ženina je poskrbljeno, saj so naredili lepe lesene stopničke, ki popeljejo natančno do svatov med katerimi se bosta sprehodila do poročnega oltarja.

Tudi pri Lavender Hillu dajo veliko na vajino zasebnost oziroma zasebnost celotne vajine poroke. Ravno zato je tam poroka možna le ob najemu celotnega posestva. To pomeni, da bosta za poroko dobila tudi več kot 20 postelj v 6 apartmajih. Nikakor pa ne smem pozabiti na jutro po poročni zabavi, ko se boste vsi, ki boste želeli lahko ohladili v odličnem bazenu.

Lavender Hill je odlična lokacija za poroko na Savinjskem.

Najboljse-lokacije-za-poroko-na-savinjskem-lavender-hill (2)

 

Ranč Burger Veniše

Najboljse-lokacije-za-poroko-na-savinjskem-ranc-burger (1)
Ranč Burger Veniše bosta našla le nekaj minut vožnje od Nazarja v Savinjski dolini. To je lokacija za poroko na Savinjskem, kjer se lahko poročita tako civilno kot cerkveno. Poleg tega pa lahko pri njih najameta tudi večje število hotelskih sobi in apartmajev za vaju in tiste najbolj vztrajne svate.

Odvisno o vajinih želja in števila svatov, ki jih bosta imela imata več možnosti za lokacijo poročne zabave. Če si želita biti v njihovi restavraciji bosta s številom svatov malce bolj omejena kot če se odločita za poroko v velikem poročnem šotoru za glavno stavbo. Poročni šotor, ki ga postavijo je odlično opremljen in okrašen. Celoten strop šotora je »posut« z lučkami. To pa izgleda odlično tako na fotografijah kot tudi v živo!

Poročila se bosta v paviljonu, ki je le nekaj metrov za poročnim šotorom. Nevesta in oče se bosta proti paviljonu sprehodila po lepi kamniti potki.

Na posestvu pa imajo tudi kapelico, ki omogoča, da tudi cerkveni poročni obred opravita kar na Ranč Burger Veniše. To je velika prednost za vse, ki si ne želite niti sekunde svojega poročnega dne preživeti v avtomobilu!

Na posestvu pa je tudi ogromno fotografskih priložnosti. Od travnikov, gozdičkov, prečudovite narave in celo konjev, ki jih z veseljem pripeljejo za fotografiranje!

Najboljse-lokacije-za-poroko-na-savinjskem-ranc-burger (2)

Galerija Okusov

Najboljse-lokacije-za-poroko-na-savinjskem-galerija-okusov (1)

Galerija Okusov se nahaja v pristavi dvorca Novo Celje v Žalcu. To je restavracija z butično kulinarično ponudbo, ki vas bo vedno znova presenetila. Galerija Okusov je vsekakor popolna izbira za par, ki si želi na svoj poročni dan popolno gurmansko izkušnjo z odlično organizacijo poroke in odličnimi fotografskimi lokacijami.

Sam na vsaki poroki v Galeriji Okusov z veseljem izkoristim dvorec Novo Celje in njegovo okolico. Na sprednji strani so že sama vhodna vrata v dvorec s svojo velikostjo vabljivo ozadje za poročne fotografije. Zadnji del dvorca pa je popoln za sproščeno poročno fotografiranje in sprehod ženina in neveste, katerega kot fotograf vedno odlično izkoristim. Izjemna lokacija za fotografiranje sta tudi drevored in pa red iz kamnitih stebrov. Oba sta odlična za kreativno izražanje fotografa in za igrivo poziranje para.

Ambient poroke v Galeriji Okusov je odvisne od vajine izbire poročne zabave. Lahko se odločita za poroko na odprtem pod mogočnimi krošnjami parka dvorca Novo Celje ali pa v notranjosti restavracije. Na odprtem vama bodo pripravili res magično poroko pod vrtnimi lučkami, ki v toplih poletnih večerih naredijo res izjemen ambient.

Kot sem pa že v začetku omenil je vsekakor največja prednost poroke v Galeriji Okusov ravno edinstvena kulinarična izkušnja, ki jo pripravijo. Skupaj z izjemnimi kuharji si sestavita poročni meni, ki bo čisto vsakemu svatu ostal v spominu.

Najboljse-lokacije-za-poroko-na-savinjskem-galerija-okusov (2)

Vse štiri omenjene lokacije za poroko na Savinjskem so izjemne. Končna izbira pa je vsekakor vajina, ker vsaka od njih ponuja svoje prednosti!

Related Post