5 razlogov za poroko na prostem na unikatnem Krasu

5 razlogov za poroko na prostem na unikatnem Krasu

Poroka na prostem je odlična izbira za vsak par, ki si želi sproščene poroke na kateri ne bo veliko omejitev. Če se odločita za poroko na prostem si lahko brez težav privoščita kolikor želita veliko poroko, ker se bosta tako znebila omejitve zaradi pretesnega prostora.

Poroka na Krasu vama omogoča veliko možnosti za unikatno poroko na prostem. Neglede na to za katero poročno lokacijo se odločita imela bosta zagotovljeno sproščeno poroko v unikatnem okolju. Na Krasu poznamo veliko izjemnih poročnih lokacij v katerih je možna poroka na prostem, kot tudi »back up plan« po katerem se lahko poroka prestavi v notranjost. Neglede na to ali govorimo o bolj neznanih lokacijah ali pa takšnih kot sta Štanjel poroka ali Villa Fabiani poroka, ki ju vsi zelo dobro poznamo, bo na poroki na Krasu zagotovljeno veliko sproščeno vzdušje v unikatnem okolju, ki ga lahko ponudi le Kras.

Poleg unikatnosti Krasa je vsem tem poročnim lokacijam skupno tudi to, da vama ponujajo možnost umika pred slabim vremenom. Seveda je to pri organiziranju poroke zelo dobrodošlo. Če svoj dan organizirata eno leto pred želenim datumom pač ne moreta vedeti kakšno bo vreme. Ravno zato je odlično, da si lahko zamislita poročni dan po svoje še vseeno pa imata možen izhod v sili!

Poroka pod milim nebom bo poskrbela predvsem za veliko sproščenosti med vajinimi svati. Zaradi poročne zabave kakršne niso navajeni bodo vsi bolj odprti za zabavo in ples.

poroka-na-prostem (1)

Unikatna poroka

Zakaj bo vajina poroka na prostem unikatna poroka? Za to je vsekakor več razlogov. Če pomislita koliko vajinih svatov je bilo na svečani prireditvi, ki je odlično organizirana pa so še vseeno imeli možnost sezuti čevlje in bosi plesati na travnatem plesišču. Verjetno ni veliko takih? Koliko je takšnih svatov, ki so ob prelepi Kraški kamniti vili na travniku jedli lokalne kulinarične specialitete? Ali pa koliko vajinih svatov je imelo srečo, da so sploh uživali na zabavi na travniku, ki je tako popolno aranžirana kot bo vajina? Verjetno res ni veliko svatov, ki so imeli možnost uživati v zgoraj naštetih stvareh.

Samo predstavljajta si prelepo kamnito vilo s popolno urejenim travnikom. Na travniku pa velike okrogle mize na kateri so aranžmaji iz sezonskega cvetja. Poleg njih pa v enakem stilu natisnjeni meniji, ploščice z imeni in vse ostalo kar bo naredilo popolno vzdušje. Civilni poročni obred si bosta lahko organizirala pod staro murvo, ki vama bo nudila lepo senco. Tako bosta lahko uživala v svojem poročnem obredu.

Za poročno fotografiranje vama ne bo potrebno iti daleč ker bosta že tako sredi ene najlepših pokrajin na svetu! Večerjo vama bodo postregli izkušeni natakarji, ki bodo nosili hrano iz kuhinje, ki je pod vodstvom chefa, ki se zaveda kaj pomeni lokalno in sezonsko. Zvečer pa boste lahko zaplesali pod sijem vrtnih lučk s katerimi bo organizator poroke opremil plesišče. Za popoln zaključek večera pa bo poskrbel ambient, ki ga bo ustvarila svetloba polnočne lune z pomočjo prazničnih prskalic, ki jih bodo vajini svati držali v rokah medtem ko bosta vidva skupaj naredila prvi rez v poročno torto!

Si lahko predstavljata še boljši poročni dan kot nekaj takšnega? Poroka na prostem je lahko res unikatna izkušnja. Če pa se le ta dogaja na Krasu pa je zadovoljstvo neizogibno.

poroka-na-prostem (2)

Vedno več lokacij ponuja poroko na prostem in tudi izhod v sili

Seveda pa se je treba zavedati, da je poročni dan dogodek, ki se ga organizira več mesecev ali celo let vnaprej. Zato je lahko poroka na prostem kar malo strašna izbira. Ob tem se vama bo verjetno postavilo veliko vprašanj. Kaj pa če bo nevihta? Kaj pa če bo dež? Kaj pa če bo pihalo? Kaj če bo prevroče? V današnjem času je v večini primerov vsak strah odveč. Večina modernih poročnih lokacij ima urejeno tudi izhod v sili.

Recimo v Hiši posebne sorte se lahko poročita zunaj na odprtem ob mini ribniku. Če pa vama ta možnost ni pri srcu imata še vedno možnost izbrati drugo lokacijo, ki se skriva pod gostim trsjem. Tako, se bosta na vroč poletni dan lahko med svojim poročnim obredom v prijetni senci. Prav tako imajo za poročno zabavo več možnosti. Lahko si jo celotno organizirata zunaj. Polovico na pokrit terasi in polovico pod milim nebom. Če pa se vama to zdi preveč tvegana izbira pa se lahko odločita tudi za njihovo prekrasno staro vinsko klet. Ta je velika za 65 svatov in boste v njej lahko tako plesali kot tudi uživali v kulinaričnih presežkih domačih kuharjev!

poroka-na-prostem (3)

Preberite še: Najboljše lokacije za poroko na Savinjskem

Sproščenost na poročni dan

Poroka na prostem vama bo vsekakor nudila sproščenost na vajin poročni dan. Se sprašujeta zakaj? V drugem odstavku sem opisal veliko razlogov, ki bodo poskrbeli za to, da boste vsi sproščeni na vajin poročni dan.

Poleg vsega naštetega pa predlagam, da se naslonita nazaj zapreta oči in si poskušata predstavljati vajino popolno poroko. Če se vama bodo najprej naslikali travniki in cvetoča drevesa potem že vesta kaj si želita. Če še vedno nista prepričana poiščita lokacije, ki so vama zanimive. Ko bosta imela oba proste dneve se usedita v avto in se odpeljita na poročne lokacije, ki so vama všeč. Poskušajta si predstavljati svojo poroko tam! Lastnike ali organizatorja vprašajta vse kar vaju zanima. Prosita ju za nasvete. Pokličita poročnega fotografa in tudi njega vprašajta kaj si misli o dotični poročni lokaciji. Vsekakor v tem času naredita vse za to, da bosta na poročni dan povsem mirna.

Vsekakor pa vama zagotavljam, da bo vajina poroka na prostem poskrbela za sproščenost. Ne samo za vajino sproščenost ampak tudi za sproščenost vajinih svatov. Predstavljajta si kako veseli bodo otroci vse svobode, ki jo bodo imeli ker bodo lahko cel dan na svežem zraku.

Boljše poročne fotografije

Kot poročni fotograf vama lahko zagotovim, da je poroka na prostem velik korak k popolni poročnim fotografijam. Pri tehničnem pogledu na fotografijo je zelo pomembno koliko svetlobe je prisotne tam kjer se fotografira. Že to je velika prednost če bo vajina poroka na prostem.

Poleg tega ne bo potrebno razmišljati, da bi se šla fotografirati ob sončnem zahodu in če ga bosta ujela. Cel čas boste zunaj in ko bo fotograf ugotovil, da so najboljši pogoji za fotografiranje vaju bo samo še povabil. Tako bosta dobila najboljše možne poročne fotografiranje in ob tem bosta bosta doživela najmanj stresa.

Tudi družinske fotografije ne bodo noben problem, ker bo poročni fotograf brez težav našel popolno lokacijo. Poroka na prostem ponuja veliko več možnosti kot poroka v gostilni kjer zna biti dostikrat vse bolj tesno.

Tudi skupinsko fotografijo boste lahko organizirali v času ko bo to najlažje in najbolj popolno. Tako za fotografa, da bo imel čim boljše pogoje. Kot tudi za vas, da ne boste gledali v sonce ampak boste se boste lahko lepo nasmejali za večni spomin!

poroka-na-prostem (1)

Neomejeno možnosti če le domišljija deluje

Poroka na prostem res ponuja neomejeno možnosti. Vse kar morata narediti je, da si najdeta popolno lokacijo za vaju. Takšno, ki vaju bo osrečevala in na kateri bodo tudi vajin svati sproščeni. Ko bosta enkrat odločena pa lastnike ali organizatorja čim več sprašujte. Čim bolj jim prikažita svojo vizijo poročnega dne, ker bodo tako najlažje pripravili ambient ob katerem bosta ostala brez besed.

Na poročni dan pa se sprostita in samo še uživajta na svoji poroki!

Related Post