Teambuilding pohištvenega podjetja in simulacija prodaje pisarniškega pohištva (stolov)

V okviru vseh team buidling programov in nasvetov, ki jih delimo na našem blogu, v zvezi z organizacijo team building specializiranih eventov za posamezne interesne skupine, predstavljamo spodaj naš nedavni dogodek, na katerem smo organizirali prav posebno team building druženje za podjetje, ki se sicer na slovenskem trgu, ukvarja s prodajo pohištva srednjega cenovnega razreda.

teambuilding pohištveno podjetje

Podjetje ima v lastni več spletnih strani preko katerih ima organizirano mrežo svetovalcev in prodajalcev različnih vrst pohištva (in tudi ločenih mizarskih programov; leseni nadstreški, zunanje pohištvo,…), a, da si boste lažje predstavljali zakaj je pomembno na pravilen način organizirati specifičen team building event, je potrebno najprej natančno pojasniti kako podjetje, ki pohištvo, prvenstveno prodaja preko interneta, tudi deluje.

Pohištveno podjetje ima svoj osnovni poslovni model zastavljen čez spletni nastop in prodajo prvenstveno čez različne, specializirane spletne strani (npr. za prodajo vgradnih omar, ki so izdelane po meri, je izdelana točno določena spletna stran www.vgradneomare.eu), za druge pohištvene programe pa druge specializirane spletne strani.

Te internetne strani služijo kot orodja za pridobivanje novih povpraševanj, ki pa se nato konkretno usmerijo k svetovalcem, ki se preko telefona pogovorijo s potencialnimi strankami za posamezno vrsto pohištva.

Tako npr. vgradne omare prevzamejo drugi svetovalci, kot npr. povpraševanja za lesene nadstreške, itd…

Od tod je nato v odvisnosti od pogajalsko prodajalskih sposobnosti odvisno kakšna je prodaja podjetja, ki trži na tak način in razloženega modela pa je razvidno, da so posamezni svetovalci (ki prihajajo k poslovnemu modelu vsak s svojim podjetjem) zelo zainteresirani, da prejmejo čim več znanj in nasvetov na področju pogajalskih in prodajalskih veščin. Saj so plačani v svojem poslu od realizirane prodaje pohištva.

Zato smo team building dogodek organizirali na način simulacije prodaje različnih pohištvenih kosov. V prvi igri so tako prodajalci lesenih nadstreškov prodajali vgradne omare prodajalcem vgradnih omar – s čimer pa so dejanski in resnični prodajalci vgradnih omar, pridobili vpogled v vprašanja nekoga, ki sicer o vgradnih omarah ne ve kaj dosti, a vendar postavlja zanimiva vprašanja.

V drugi igri teambuildinga smo vloge zamenjali. Tokrat smo prodajalci lesenih nadstreškov prodajali vgradne omare prodajalcem vgradnih omar.

V zadnji igri smo vloge postavili tako kot so dejansko izvajane v praksi in na terenu, pri čemer so oboji udeleženci team building eventa, na koncu pridobili vpogled v dejansko delo na terenu in dejanske izzive s katerimi se samostojni podjetniki in prodajalci pohištva, na terenu, dejansko tudi srečajo.

Team building igra za pisarniškimi stoli

V drugem sklopu team building programa, smo za udeležence pripravili posebno igro, ki so jo, kot pohištveno podjetje, morali izvajati kar za poisarniškimi stoli (btw: pisarniške stole je prijazno priskrbelo podjetje Pohištvo123.si, ki je na slovenskem pohištvenem trgu, prepoznano ne samo po svojih kakovstnih stolih, temveč tudi vsem ostalem pisarniškem pohištvu). Igra je zajemala simulacijo prodaje pohištva za pisalno miz. Del team building skupine je bil v vlogi kupcev pisarniških stolov, drugi del skupine pa v vlogi prodajalcev. Pri tem so oboji bili omejeni s časom (tako prodaje, kot nakupa stolov), kar je vodilo do izjemno zanimivih komunikacijsko, pogajalskih situacij.

Related Post