3 top nasveti za organizacijo teambuildinga

Team building za podjetje vam nedvomno lahko pripravi marsikatera agencija, ki se ukvarja z organizacijo zabav, sindikalnih izletov, piknikov in podobno, a če, želite iz svojega team building dogodka potegniti kar se da največ, si boste zagotovo želeli prebrati spodnje 3 nasvete PRED organizacijo samega team buildinga.

Celotna vsebina se nahaja na naslovu Zakaj si teambuilding zasluži vso vašo pozornost?

team building za podjetje

Trenuten team building hit v Sloveniji – team buildingi za podjetja, ki vključujejo izlete z električnimi kolesi

Električna kolesa postajajo vse večji trend v Sloveniji in tudi v svetu, zaradi številnih prednosti, v primerjavi z navadnimi, klasičnimi kolesi, njihovi pozivitne prednosti pa s pridom izkoriščajo team building agencije, ki organizirajo najrazličnejše dogodke za podjetja.

Električno kolo ne utrudi, s čimer imajo uporabniki boljšo in daljšo izkušnjo izleta, ki ga opravljajo s kolesom, sproščenost in zabava je pa zato v primerjavi s klasičnim kolesom praktično zagotovljena. Če se team building organizatorji ne odločajo toliko za uporabo klasičnih koles pri organizaciji programov za podjetja, se neverjetno bistveno bolj odločajo za organizacijo izletov s pomočjo električnih koles (in tudi drugih električnih prevoznih sredstev; npr. električna kočija)….

Glede na to, da električna kolesa omogočajo tudi domet vožnje do 170 kilometrov, to pomeni, da je lahko za podjetje s pomočjo koles organiziran team building izlet po naravi za kar cel dan ali dva dni.

Odlično se električna kolesa za team building obnesejo tudi za vse, ki potrebujejo rehabilitacijo po poškodbi (npr. športne skupine), saj kolo na elektriko pač ne zahteva toliko napora kot klasično kolo.

Zakaj “morate” definirati cilje team building dogodka? (hint: v nasprotnem mečete denar skozi okno)

Za dober, tudi iz stroškovnega vidika, organiziran team building event za vaše podjetje, je ključno, da najprej organizatorju dogodka (kdorkoli že to je), natančno definirate cilje team building dogodka.

Pogosto investitor in lastnik podjetja, sam natančno ciljev team buildinga ne zna definirati sam, saj ne ve kakšne sploh ima možnosti, iz organizatorjeve strani.

Zato ni narobe, če podjetnik, skupaj z organizatorjem team buildinga definira cilje, slednje pa umesti, v odvisnosti od ponudbe organizatorja, v team building program.

Tako lahko npr. cilj, povečanje tekmovalnosti med posameznimi prodajalci v podjetju, na team buildingu, enostavno izboljšamo s tem, da organizator team buildinga, nagradi najboljše prodajalce v podjetju, v preteklem obdobju.

Komunikacijske veščine in sposobnosti pogajanj vodih zaposleni lahko organizator team buildinga pomaga osvojiti z organizacijo igre, kot je npr. simulacija borze, simulacija prodaje, igranje različniih vlog, itd…

Kako pridete do najboljše cene za team building? (brez, da vas opeharijo)

Drugi nasvet, ki bi ga moral upoštevati vsak, ki ga zanima team building za podjetje, se dotika cene samega team buildinga. Ker je na trgu ponudnikov organizacije team building eventov toliko ponudbe, je odgovoren in dober lastnik, dolžan ceno team buildinga preveriti pri najmanj 3 ali štirih organizatorjih, saj se cenik (ki seveda lahko vključuje različne postavke), lahko zelo hitro in presenetljivo spremeni in niha od enega do drugega ponudnika.

Kako si zagotovite dobro ceno team buildinga? Tako, da pri dobrem organizatorju ostajate tudi naslednja leta – menjavate pa samo program team buildinga, ali pa tako, da se pogajate. Pri čemer bodite pozorni na to, da organizator team buildinga (ki je med ostalim sposoben voditi tudi team building s tematiko izboljšanja pogajalskih veščin), ne bo ravno najlažji pogajalec.

Kako močno so dejansko pomembne reference team building organizatorja?

Tretji nasvet za vse, ki se zanimate za team building za podjetje pa se dotika referenc. Nekateri ponudniki organizacije team building eventov so na trgu kvečjemu leto ali dve, drugi 15 let in več.

Zagotovo ste v kakovost izvedbe lahko bolj prepričani, pri nekom, ki se s teambuildingom ukvarja profesionalno, že vrsto let. In ima hkrati na voljo več zaposlenih, več lokacij, več različnih tematik team buildinga in preprosto večji repertoar.

Več: Teambuilding programi ActiveGallus

Related Post