Multi-System operaterji in ponudniki sodobnih IPTV platform

Multi-System operaterji so običajno ponudniki kabelskih in satelitskih storitev plačljive televizije. Takšni operaterji pa lahko dolgoročno postanejo za nekatere uporabniki precej dragi. Na drugi strani, pa so svoje storitve pričeli tržiti ponudniki sodobnih IPTV platform. Tovrstni ponudniki plačljive televizije imajo možnost, da distribuirajo profesionalne storitve Over-the-Top* na bolj učinkovit in stroškovno prijaznejši način ter uvedbo in upravljanje plačljivih televizijskih sistemov. Za to pa uporabijo hibridne, premične ali katere druge oblike rešitev. Znotraj OTT se to nanaša na dobavo audia in videa preko interneta, brez uporabe Multi-Syatem operaterja za nadzor ali distribucijo vsebine. S profesionalnimi rešitvami OTT so lahko storitve plačljive televizije distribuirane preko IP-omrežij. Na ta način je precej enostavneje obogatiti vsebino in naročnikom zagotovili boljše udobje in uporabnost.

Ponudniki sodobnih IPTV platform

Raziskave so pokazale, da OTT ponudniki sodobnih IPTV platform postajajo splošno sprejeti in idealni ponudniki plačljive televizije po vsem svetu. Vendar pa integracija najnovejših storitev na zahtevo, zahteva nov način oblikovanja in delovanja plačljivih TV platform. Predvsem zato, da bi lahko bili fleksibilni in sposobni delati s tehnologijami v oblaku. Iz tega razloga so profesionalne rešitve OTT na voljo v treh različnih oblikah:

  • kot rešitev za oblak v obliki za standardno in virtualno IT infrastrukturo,
  • kot platforma za druge naprave (tablične računalnike, osebne računalnike in pametne telefone),
  • kot storitveno usmerjena in fleksibilna programska rešitev SaaS* (software-as-a-service).
ponudniki sodobnih IPTV platform
Ponudniki sodobnih IPTV platform distribuirajo profesionalne storitve Over-the-Top na bolj učinkovit in stroškovno prijaznejši način.

Na tej točki morajo ponudniki plačljive televizije poskrbeti za varno zagotavljanju vsebin v realnem času ali na zahtevo. Vse to pa na večih napravah in različnih omrežjih. Hkrati pa morajo zagotoviti tudi, da lahko zagotovijo optimizacijo operativnih stroškov in posodobitev platforme. Prav tako pa morajo biti zasnovane tako, da lahko delujejo “v oblaku”. Premikanje v oblak je smiselno predvsem za ponudnike plačljive televizije, ki bi želeli rešitve OTT premakniti na naslednjo stopnjo. To bi jim pomagalo ostati korak pred konkurenco. Zlasti v dinamični in obsežni industriji video trženja.

Z uporabo rešitev OTT, uporabniki zlahka dostopajo do vsebin na spletu. Vse, kar potrebujejo, je naprava za gledanje (pametni telefon, tablični ali pa namizni računalnik) in internetno povezavo z visoko hitrostjo. Sodelovanje s katerim od vodilnih strokovnih ponudnikov rešitev OTT plačljive televizije. Ponudniki sodobnih IPTV platform vam bodo pomagali implementirati takšno platformo, ki bo zagotovila vse pomembne lastnosti IPTV operaterja.

Related Post