Kako promovirati spletno trgovino s pomočjo bloga?

Kako promovirati spletno trgovino s pomočjo blogaKo se odločimo, da bomo svoje izdelke ali storitve prodajali v spletni trgovini, se seveda kmalu postavi vprašanje kako svojo ponudbo predstaviti  širšemu krogu kupcev. V tem članku si oglejte nekaj nasvetov, kako promovirati spletno trgovino s pomočjo bloga.

Dodatno: Nasveti za učinkovito spletno prodajo

Spletne trgovine so osvojile tudi Slovence, ki vse več kupujejo na takšen način. Če pogledamo deset let nazaj, so bile spletne trgovine v Sloveniji razmeroma skromne in več ali manj brez hude konkurence.

V zadnjih letih se je to seveda močno spremenilo in spletne trgovine so preplavile virtualni svet. Z močnejšo konkurenco, so se seveda začela postavljati tudi vprašanja, kako biti prvi na vasi.

Svojo spletno trgovino lahko promoviramo na veliko že poznanih in preverjenih načinov. A v današnjem članku si oglejte nekaj nasvetov, kako spletno stran izstreliti na prvo stran Googla s pomočjo bloga.

Kako napisati najboljši blog in spletno trgovino pripeljati tja kamor vsi želimo – na prvo stran Googla? Kako promovirati spletno trgovino s pomočjo bloga?

kako začeti z blogomPoleg opisa izdelkov ali storitev, lahko svojo ponudbo opišemo tudi v blog zapisih. Medtem ko izdelek opišemo kratko in jedrnato, se v blogu lahko razpišemo in morebitnim kupcem predstavimo čim več koristnih podatkov.

Pri pisanju teksta za določen izdelek, moramo biti do bralcev in bodočih kupcev, predvsem pošteni in jih ne smemo zavajati. Ljudje so resnično naveličani reklamnih sporočil in agresivnih prodajnih prijemov, zato jim poskušajmo svoje izdelke predstaviti na malce drugačen način.

Blog poskušajmo napisati čimbolj uporabno, berljivo in zanimivo. Nikar izdelka ne preveč ne poveličujmo in dvigajmo v nebo, saj s tem kupca ne bomo prepričali. Lahko pa ga prepričamo z podrobnim opisom koristi, ki jim ga bo nakup izdelka prinesel.

Več: Top vsebinski marketing z blogom

kako optimizirati spletno stranKakšen pomen imajo slike v blogu?

Slike v blogu imajo velik, velik pomen! Ljudje smo bolj lene sorte in raje kot branje tri dni dolgega članka, raje pogledamo kakšno dobro sliko.

Zato v blog obvezno vključimo slike in jih primerno opremimo. To pomeni, da jih pravilno optimiziramo. Slika mora biti primerna temi, o kateri pišemo. Se pravi, če pišemo o pohištvu, bomo dali sliko pohištva in ne dirkalnega avtomobila.

Tudi opis slike mora biti primeren k besedilu, v prvi sliki naj bo vedno zapisana ključna beseda, ki smo jo uporabili za članek.

Slike naj bodo lepe, dovolj velike in paziti moramo tudi na to, da nas ne obtožijo kraje slik. Slike iščemo na brezplačnih portalih, še bolje je, če jih naredimo sami.

Lahko jih posnamemo sami ali pa jih naredimo s pomočjo Nimbus screenshot.

kako napisati dober blogKako pogosto na bodo slike?

SEO strokovnjaki priporočajo na vsakih sto besed ena slika, seveda pa lahko sami precenimo in jih postavimo tako, da bo naš prispevek lep na izgled in bo imel rep in glavo. (A) (B)

Poleg slik dodamo še kakšen filmček, seveda ima tudi tukaj prednost izvirnost. Če imamo možnost, naredimo svojega in ga objavimo na YouTube.

Oznake v besedilu: kako promovirati spletno trgovino s pomočjo bloga

Related Post