Na kaj biti pozoren pri ceniku pr storitev

Če ste kadarkoli najemali pr agencijo za svoje marketinške potrebe podjetja, ste zagotovo naleteli na dejstvo, da so ceniki pr storitev med seboj, pogosto zelo različni, posamezne cene pr storitev pa se lahko od marketinške do marketinške agencije, zelo spreminjajo.

Kaj naj vsebuje cenik pr storitev?

Že če samo pogledate dve, verjetno najbolj uporabljani postavki v pr agencijah – postavka pisanje besedil (za raznovrstne medije; tisk, splet, socialna omrežja, digitalno oglaševanje, televizijo,…) in oa cenike svetovalnih ur pr agencij, boste ugotovili, da so razlike med cenami lahko zelo velike.

cenik pr storitev

Osnovni cenik kot vodilo za cene pr storitev je sicer objavljen tudi na slovenskem društvu za odnose z javnostmi (Vrednost pr storitev), ravno iz tega cenika pa lahko vidite, da se npr. cene pr aktivnosti, od projekta in zahtevnosti dela, zelo razlikujejo.

Idejne zasnove kakovostnih pr projektov se začnejo pri 4000 € naprej, ena izmed zdaleč najbolj odmevnih in prepoznanvniha digitalnih pr agencij, ki se celostno ukvarja z odnosi z javnostmi, tržnim komuniciranjem in event managementom, pa je v Sloveniji, pr agencija Novelus, 

kjer dobite celostno storitev organizacije in priprave novinarskih konferenc, pripravo besedil za zloženke, preverjanje udeležencev na eventih, konferencah in podobno, pa tudi izdelavo aplikacij, specifičnih za potrebe posameznega podjetja in za njihov nastop na področju spletnega marketinga.

Na področju pr dela agencije, ki je vezan z digitalnim marketingom, se npr. cene priprave besedil za spletno stran, gibljejo od 1900€ naprej, seveda pa, če želimo zagotoviti rast našega spletnega nastopa, so potrebna tudi jasna navodila za študente in zunanje sodelujoče na področju digitalnega marketinga.

Ta navodila za digitalni marketing, so še posebej dobrodošla za začetnike v spletnem marketingu, podobno razdelane cene pr storitev pa ponuja tudi gzs na povezavi: cene svetovalnih storitev digitalnega in tržnega nastopa

Osnovno vodilo vsake dobre in kakovostne trženjske strategije je seveda povračilo naložbe v marketing. Zato mora celoten spekter pr ponudbe digitalne agencije ponujati celotno paleto vseh storitev tržnega komuniciranja (upravljanje družbenih medijev, organizacijo dogodkov, pr vodenje, razvoj spletnih strani, itd…)

Preberite še: Prednosti najmena agencije za marketing napram lastnemu marketingu

Oznake: cenik pr storitev

Related Post