Avtodeli: gibke cevi

Avtodeli: gibke cevi

Avtodeli so sestavni del vsakega vozila. Gibke cevi zahtevajo redno menjavo zaradi staranja materiala. Da stroška ne bo preveč se obrnite na spletno trgovino z avtodeli kruno.si

trgovina z avtodeli kruno.si
trgovina z avtodeli kruno.si

Gibke cevi, cevi za vodo, klimo, podtlak in cevi polnilnega zraka 

Gibke cevi so sestavni del vsakega motorja v osebnem, kombiniranem ali tovornem vozilu. Pravzaprav v vsakem motorju z notranjim izgorevanjem. Gibke cevi vode so sestavni del hladilnega sistema motorja. Voda oziroma hladilno sredstvo – antifriz-  je potrebna za hlajenje motorja med delovanjem. Cevi za klimo so cevi, po katerih se pretaka plin za hlajenje. Cevi so delno gibljive in delno kovinske negibljive. Naslednje cevi so cevi polnilnega tlaka. Povezujejo turbo polnilnik s hladilnikom za zrak, ki napaja turbo polnilnik.

Kako so izdelane gibke cevi?

Cevi so izdelane iz različnih materialov. Tudi tehnologija izdelave je različna za vsake vrste cevi posebej.

Najbolj pogost material je guma in PVC. Seveda je pri gumi uporabljeno tudi platno za vezivo in trdnost ter elastičnost.

Cevi iz PVC ja so samo delno gibljive.Cevi iz PVC so cevi za polnilni tlak in kot take morajo prenašati velike obremenitve pritiskov. Pritiski pri ceveh za polnilni trak se menjajo od nič pa do največjih obremenitev. Na ceveh polnilnega tlaka so okvare zelo pogoste.

CEV POLNILNEGA TLAKA OPEL 39104779
CEV POLNILNEGA TLAKA OPEL 39104779

Kakšne cevi so sistemu klima naprave?

Klima naprava ima v svojem sestavnem delu cevi, ki so praviloma vedno sestavljene iz dela, ki je prožen in dela,  ki je kovinski in fiksen.  Obremenitve, ki nastajajo zaradi pritiskov so zelo velike. Kovinski deli so zaradi trdnosti. Deli ki so prožni pa so izdelani iz gume in platnenega veziva. Skupaj tvorita kvalitetno cev. Taka cev je tudi uporabna  v dolgem časovnem obdobju delovanja. 

Avtodeli in vse cevi zahtevajo vrhunsko tehnologijo

Cevi, ki so vgrajene v avtomobilih so vedno  v trenutku proizvodnje najboljši tehnični dosežki v tistem času.

Blagovne znamke posameznih cevi so v proizvodnem procesu izdelave novih vozil so primorane dati v poprodajno verigo vedno tudi izdelke, ki so uporabljeni v prvi vgradnji- tako se na trgu srečujemo poleg originalnih cevi tudi z velikim številom cevi, ki se prodajajo pod blagovno znamko izdelovalca.

Vse cevi ne glede na izdelovalca so homologirane v EU in so primerne za vgradnjo.

Related Post